IEA

Eengezinswoning, Wommelgem, 2020

De nieuwbouw is een vrijstaande villa met een onderliggende garage en buiten zwembad in een groene tuinwijk in sub urbaan Wommelgem.
De woning is opgevat als een strak balkvolume dat in 2 volumes wordt verdeeld die dan verschoven worden ten opzichte van elkaar. Dit om de moeilijke noordelijke oriëntatie van het terrein te counteren en zoveel mogelijk zonlicht in de leef en slaapruimtes binnen te brengen. Waar de volumes uit elkaar schuiven wordt een volledige glaspartij ingeschoven die zowel transparant als translucent kan werken.
De opdrachtgever afkomstig uit het midden oosten formuleerde een duidelijke wens om bij de opstelling zeer intimistisch en zo ondoorzichtig mogelijk te ontwerpen omwille van privacy en schaduw. Met claustra afwerkingen en minimale inliggende nissen in steen strips wordt de buitenwikkel van het gebouw als een gesloten maaswerk strak gedrapeerd.
In de achter zone van het huis aan de leef en eetruimte ontvouwt zich een groot panoramisch raam achter een verhullende pergola structuur met een open frontaal zicht op de tuin, het zwembad en de pool house.
De woning wordt volledig afgewerkt in een gebroken wit gedompelde parementsteen met sober aluminium schrijnwerk waarvoor schuifpanelen ingevuld met dezelfde steenstrips schuiven. De beperkte afwerkingsmaterialen en kleurkeuzes worden repetitief en unisoon overheen alle ruimtes doorgezet.